Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu ciasto z malinami.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39038
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39038
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Piekarnik nagrzewam do 180 st. C, a formę wykładam papierem do pieczenia. Pierwsza warstwa ciasta. Jaja ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką masę. Mąkę przesiewam do miski i łączę ją z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo dodaję do ciasta, wciąż miksując. Gdy powstanie jednolite ciasto, wciąż miksując wlewam powoli olej.
Druga warstwa ciasta. Postępuję tak jak w przypadku pierwszej warstwy, ale zaraz po mące dodaję kakao. Gotową masę wylewam na pierwszą warstwę ciasta, a na następnie układam umyte i odsączone maliny. Piekę około 30 minut.