Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na prosty i smaczny deser z truskawkami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2935
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 239
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2935
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 239
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Składniki
Skład zdjęcie:
Herbatniki drobno rozkruszam – można je rozdrobnić blenderem lub włożyć do woreczka i rozkruszyć wałkiem do ciasta. Rozkruszone herbatniki wsypuję do miski, dodaję masło i dokładnie mieszam. Następnie dodaję cukier puder, ser i wyrabiam dłonią na jednolitą masę.
Z takiej masy formuję placuszki na dłoni, w środek wkładam truskawkę, zlepiam i robię kulkę. Kulkę obtaczam we wiórkach kokosowych i układam na talerzu. Kulki wkładam na około 60 minut do lodówki.