Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wręcz idealny przepis na ciasto dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z wypiekami. Szybko się przekonacie, że drożdżowy spód, powidła oraz kruszonka to idealne połączenie, do którego aż chce się wracać. Najlepiej smakuje zwłaszcza jesienią.
Przygotuj rozczyn: drożdże zasyp cukrem i odstaw na kilka minut. Dodaj do nich mleko i mąkę. Zostaw na ok. 15-20 minut.
Składniki na ciasto dokładnie wyrób (z rozczynem, masło dodajemy jako ostatnie). Najłatwiej zrobić to w robocie kuchennym, który posiada tryb do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być gładkie, jędrne i z łatwością odchodzić od naczynia. Przykryj i odłóż w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
Składniki na kruszonkę rozetrzyj. Postaraj się uzyskać grudkowatą masę o konsystencji okruchów lub mokrego piasku.
Wyrośnięte ciasto ułóż równo na pokrytej tłustą powłoką blaszce. Rozsmaruj na wierzchu powidła i posyp kruszonką. Znowu odstaw do wyrośnięcia. Tym razem na około 30 minut.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.
Przepyszne i łatwe ciasto marchewkowe z orzechami, przełożone masą z serka kr...
Odsłon: 14415
Ciasto na zimno, bez pieczenia
Odsłon: 3594
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 459
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1907
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 154
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 459
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1907
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 154
Składniki
Przygotuj rozczyn: drożdże zasyp cukrem i odstaw na kilka minut. Dodaj do nich mleko i mąkę. Zostaw na ok. 15-20 minut.
Składniki na ciasto dokładnie wyrób (z rozczynem, masło dodajemy jako ostatnie). Najłatwiej zrobić to w robocie kuchennym, który posiada tryb do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być gładkie, jędrne i z łatwością odchodzić od naczynia. Przykryj i odłóż w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
Składniki na kruszonkę rozetrzyj. Postaraj się uzyskać grudkowatą masę o konsystencji okruchów lub mokrego piasku.
Wyrośnięte ciasto ułóż równo na pokrytej tłustą powłoką blaszce. Rozsmaruj na wierzchu powidła i posyp kruszonką. Znowu odstaw do wyrośnięcia. Tym razem na około 30 minut.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.
Przepisy Desery
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 100
Lody śmietankowe własnej roboty
Kremowe, puszyste lody śmietankowe, które bez problemu odtworzycie w swojej k...
Odsłon: 139