Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zabaione to tradycyjny włoski sos który może posłużyć jako sos do deseru z owocami lub do ciast. Przygotowuje się go w kąpieli wodnej, gdzie bardzo ważne jest, aby nie przekroczyć temperatury podczas ubijania składników, ponieważ może powstać jajecznica. Ale to nic trudnego, bo tylko trzeba mieć taki poziom wody w garnku, aby około 5 cm nie stykał się z dnem miski. Smak jest wyjątkowy i naprawdę warto;).
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Do garnka wlać wrzątek do wysokości około 5 cm niższej i dać na niego miskę (nie może być styku miski z wodą). Wodę zagotować. Do miski dodać żółtka, cukier, nasiona z laski wanilii, pozostałą jej część i wino. Ubijać trzepaczką na małym ogniu masę do momentu, aż sos zgęstnieje. Smacznego;)!!!