Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zabaione to tradycyjny włoski sos który może posłużyć jako sos do deseru z owocami lub do ciast. Przygotowuje się go w kąpieli wodnej, gdzie bardzo ważne jest, aby nie przekroczyć temperatury podczas ubijania składników, ponieważ może powstać jajecznica. Ale to nic trudnego, bo tylko trzeba mieć taki poziom wody w garnku, aby około 5 cm nie stykał się z dnem miski. Smak jest wyjątkowy i naprawdę warto;).
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
Składniki
Do garnka wlać wrzątek do wysokości około 5 cm niższej i dać na niego miskę (nie może być styku miski z wodą). Wodę zagotować. Do miski dodać żółtka, cukier, nasiona z laski wanilii, pozostałą jej część i wino. Ubijać trzepaczką na małym ogniu masę do momentu, aż sos zgęstnieje. Smacznego;)!!!