Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zabaione to tradycyjny włoski sos który może posłużyć jako sos do deseru z owocami lub do ciast. Przygotowuje się go w kąpieli wodnej, gdzie bardzo ważne jest, aby nie przekroczyć temperatury podczas ubijania składników, ponieważ może powstać jajecznica. Ale to nic trudnego, bo tylko trzeba mieć taki poziom wody w garnku, aby około 5 cm nie stykał się z dnem miski. Smak jest wyjątkowy i naprawdę warto;).
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1047
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4690
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1347
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1047
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4690
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1347
Składniki
Do garnka wlać wrzątek do wysokości około 5 cm niższej i dać na niego miskę (nie może być styku miski z wodą). Wodę zagotować. Do miski dodać żółtka, cukier, nasiona z laski wanilii, pozostałą jej część i wino. Ubijać trzepaczką na małym ogniu masę do momentu, aż sos zgęstnieje. Smacznego;)!!!