Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zabaione to tradycyjny włoski sos który może posłużyć jako sos do deseru z owocami lub do ciast. Przygotowuje się go w kąpieli wodnej, gdzie bardzo ważne jest, aby nie przekroczyć temperatury podczas ubijania składników, ponieważ może powstać jajecznica. Ale to nic trudnego, bo tylko trzeba mieć taki poziom wody w garnku, aby około 5 cm nie stykał się z dnem miski. Smak jest wyjątkowy i naprawdę warto;).
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5398
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5299
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5398
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5299
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Składniki
Do garnka wlać wrzątek do wysokości około 5 cm niższej i dać na niego miskę (nie może być styku miski z wodą). Wodę zagotować. Do miski dodać żółtka, cukier, nasiona z laski wanilii, pozostałą jej część i wino. Ubijać trzepaczką na małym ogniu masę do momentu, aż sos zgęstnieje. Smacznego;)!!!