Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Z podanych składników upiec trzy biszkopty w temp. 170 st. przez ok. 25 minut.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę,dusić z cukrem. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody do drugiej agrestową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody.
Masa budyniowa: W 1/2 szkl. mleka rozmieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Ostudzić, utrzeć z margaryną.
Przekładanie: jasny biszkopt posmarować częścią masy budyniowej, wyłożyć masę jabłkową z galaretką wiśniową, przykryć biszkoptem kakaowym. Posmarować masą budyniową (zostawić trochę do dekoracji), wyłożyć masę jabłkową z galaretką agrestową. Przykryć różowym biszkoptem. Dowolnie udekorować.