Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładany jabłecznik z kokosem- jabłka nasze polskie owoce, polecam to ciasto!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Biszkopt z kisielem przygotowujemy tak samo jak biszkopt jasny.
Masa budyniowa: Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem.
Kokos: Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut. Przełożenie: Biszkopt z kisielem- jabłka- biszkopt jasny- masa budyniowa- kokos