Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładany jabłecznik z kokosem- jabłka nasze polskie owoce, polecam to ciasto!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Biszkopt z kisielem przygotowujemy tak samo jak biszkopt jasny.
Masa budyniowa: Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem.
Kokos: Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut. Przełożenie: Biszkopt z kisielem- jabłka- biszkopt jasny- masa budyniowa- kokos