Do góry

Desery Przepis na:

Przekładany jabłecznik z kokosem

Przekładany jabłecznik z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1791

Dodano:

Odsłon: 610

Przekładany jabłecznik z kokosem- jabłka nasze polskie owoce, polecam to ciasto!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopt jasny:
    Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.

  2. Biszkopt z kisielem przygotowujemy tak samo jak biszkopt jasny.

  3. Masa budyniowa:
    Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem.

  4. Kokos:
    Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut.

    Przełożenie: Biszkopt z kisielem- jabłka- biszkopt jasny- masa budyniowa- kokos

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń