Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na naleśniki inne niż wszystkie.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 534
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 534
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
Masło rozpuścić i ostawić, aby ostygło. Do miski wbić 3 całe jajka, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli i ubić. Wlać 3/4 szklanki mleka i wymieszać. Wsypać przesianą mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Ubijać, aż powstanie gładkie ciasto, a następnie wlać jeszcze 1 szklankę mleka. Na końcu dodać roztopione masło i wymieszać. Do innej miseczki odlać trochę ciasta i dodać do niego 1 czubatą łyżkę kakao. Wymieszać. Ciemne ciasto przelać do małej butelki z dziubkiem. Na rozgrzaną patelnię nalać ciemne ciasto tworząc spiralę. Smażyć chwilę, aż ciasto się zetnie, a następnie zalać całe dno patelni jasnym ciastem. Po chwili przewrócić naleśnika na drugą stronę. Gotowy przełożyć na talerz. W ten sam sposób usmażyć wszystkie naleśniki. Z przepisu wychodzi ok. 10 naleśników.