Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na naleśniki inne niż wszystkie.
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 98
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 142
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 211
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 151
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 98
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 142
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 211
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 151
Składniki
Masło rozpuścić i ostawić, aby ostygło. Do miski wbić 3 całe jajka, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli i ubić. Wlać 3/4 szklanki mleka i wymieszać. Wsypać przesianą mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Ubijać, aż powstanie gładkie ciasto, a następnie wlać jeszcze 1 szklankę mleka. Na końcu dodać roztopione masło i wymieszać. Do innej miseczki odlać trochę ciasta i dodać do niego 1 czubatą łyżkę kakao. Wymieszać. Ciemne ciasto przelać do małej butelki z dziubkiem. Na rozgrzaną patelnię nalać ciemne ciasto tworząc spiralę. Smażyć chwilę, aż ciasto się zetnie, a następnie zalać całe dno patelni jasnym ciastem. Po chwili przewrócić naleśnika na drugą stronę. Gotowy przełożyć na talerz. W ten sam sposób usmażyć wszystkie naleśniki. Z przepisu wychodzi ok. 10 naleśników.