Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pączusie są najlepsze !
Miska, sitko,, waga kuchenna, szklanka, łyżka, stolnica, rondelek, naczynie do smażenia
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 165
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 436
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 165
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 436
Składniki
Drożdże wymieszać w małej ilości ciepłego mleka z dwoma łyżkami cukru. Następnie wlać resztę mleka, dodać tyle mąki, aby ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany.
Gdy podrośnie, wlać ubite żółtka z cukrem, dodać sól i resztę mąki. Wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania wlać roztopioną margarynę i ponownie wyrobić ciasto.
Z gotowego ciasta formować pączki, odstawić do wyrośnięcia. Dobrze wyrośnięte pączki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Po przestudzeniu nadziać rzadką marmoladą za pomocą cienkiej szprycki. Posypać cukrem pudrem.
Rada : Aby pączki nam szybciej wyrosły możemy je włożyć do lekko nagrzanego piekarnika na kilka minut. Na dno piekarnika wstawmy naczynie z gorącą wodą.
Smacznego !