Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na pyszne placki z truskawkami które polubią dzieci jak i dorośli, polecam usmażyć i życzę smacznego.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1173
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1173
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Do miski przelewam mleko, dodaję jajka, jogurt, sodę, sól, cukier i przez chwilę miksuję, ciasto można wmieszać łyżką lub rózga.
Następnie dodaję mąkę i jeszcze przez chwilę miksuję, tak żeby składniki się połączyły i nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Umyte i osuszone truskawki kroję na mniejsze kawałki, dodaję do ciasta i mieszam – ciasto jest gotowe.
Na rozgrzany olej nakładam po około 2 łyżki ciasta na placek i smażę z każdej strony po około 2-3 minuty na brązowy kolor, tak żeby placki w środku nie były surowe.
Usmażone układam na ręczniku papierowym, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placki z truskawkami są gotowe, przed podaniem możemy je oprószyć cukrem pudrem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa