Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla tych , którzy lubią same środki :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Rozpuściłam cukier w białkach w łaźni parowej. Czyli mniejszy garnek wstawiłam do większego garnka z wodą, tak aby dnem mniejszy garnek nie dotykał wody. Zagotowałam wodę i wymieszałam cukier. Żelatynę namoczyłam, można użyć jednej albo drugiej. Potem białka zaczęłam ubijać i dodawałam w trakcie sok z cytryny, cukier waniliowy, namoczoną żelatynę i barwnik. Pianę wyłożyłam do foremek wyłożonych papierem do pieczenia i schowałam do lodówki.
:D
Smacznego :)