Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla tych , którzy lubią same środki :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Rozpuściłam cukier w białkach w łaźni parowej. Czyli mniejszy garnek wstawiłam do większego garnka z wodą, tak aby dnem mniejszy garnek nie dotykał wody. Zagotowałam wodę i wymieszałam cukier. Żelatynę namoczyłam, można użyć jednej albo drugiej. Potem białka zaczęłam ubijać i dodawałam w trakcie sok z cytryny, cukier waniliowy, namoczoną żelatynę i barwnik. Pianę wyłożyłam do foremek wyłożonych papierem do pieczenia i schowałam do lodówki.
:D
Smacznego :)