Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekłam już różne wersje,tego ciasta. To zrobiłam ,jako Mleczną Kanapkę, wyszło pyszne.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
ciasto-Trzepaczką rozetrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem i kakao. Mieszać dolewając mleko. Następnie dodać olej i wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem dodawanym po trochu cukrem. Ubite białka porcjami dodawać do ciasta kakaowego i delikatnie wmieszać łopatką.Na koniec dodać startą czekoladę na tarce jarzynowej i wymieszać.
Na blaszkę 22x36 wyłożoną papierem do pieczenia, wylać ciasto i wyrównać.
Nagrzać piekarnik do 150*C.i wstawić na spód naczynie z gorącą wodą. Piec ok.1 godz. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier i ostudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty.Spód ułożyć do tej samej blaszki, co się piekł.
krem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Serki i jogurt trochę zmiksować, dolewając śmietanki a potem mleko skondensowane. Dodawać po trochu mleka w proszku i zmiksować. Na koniec dolewać letniej żelatyny i zmiksować ale nie długo bo krem zgęstnieje.Wyłożyć na placek w blaszce.
Przykryć drugą częścią ciasta i schłodzić z godzinę w lodówce.
polewa-Polewę przerzucić do garnka nad parą. Dodać nutellę i rozpuścić. Troszkę przestudzić i posmarować górę ciasta.
Białą polewę roztopić w/g wskazówek na opakowaniu. Minimalnie obciąć róg torebki i polać ciasto w esy-floresy. Ciasto schłodzić.