Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i zdrowy, jesienny deser - pudding z nasion chia z dodatkiem pure z dynia
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 259
Królowa grilla :)
Odsłon: 61
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 259
Królowa grilla :)
Odsłon: 61
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Jeżeli nie macie gotowego pure z dyni to bardzo łatwo je przygotować. Wydrążoną dynię trzeba upiec w piekarniku do miękkości ( w zależności od rodzaju dyni może to potrwać od 30 minut do godziny) i potem zmiksować. Nadwyżkę można wykorzystać do ciast, placuszków, sosów.
Pure z dyni, mleko, miód, przyprawy zmiksować. Dodać nasiona chia i odstawić na co najmniej pół godziny żeby napęczniały. Przełożyć do miseczek albo szklanek (z podanych proporcji wyjdą 2 porcje) . Można podawać z orzechami albo świeżymi sezonowymi owocami (gruszki, jabłka).