Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i zdrowy, jesienny deser - pudding z nasion chia z dodatkiem pure z dynia
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4484
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 316
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 433
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4484
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 316
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 433
Składniki
Jeżeli nie macie gotowego pure z dyni to bardzo łatwo je przygotować. Wydrążoną dynię trzeba upiec w piekarniku do miękkości ( w zależności od rodzaju dyni może to potrwać od 30 minut do godziny) i potem zmiksować. Nadwyżkę można wykorzystać do ciast, placuszków, sosów.
Pure z dyni, mleko, miód, przyprawy zmiksować. Dodać nasiona chia i odstawić na co najmniej pół godziny żeby napęczniały. Przełożyć do miseczek albo szklanek (z podanych proporcji wyjdą 2 porcje) . Można podawać z orzechami albo świeżymi sezonowymi owocami (gruszki, jabłka).