Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i zdrowy, jesienny deser - pudding z nasion chia z dodatkiem pure z dynia
...ale pyszny.
Odsłon: 685
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 341
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 139
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
...ale pyszny.
Odsłon: 685
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 341
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 139
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
Składniki
Jeżeli nie macie gotowego pure z dyni to bardzo łatwo je przygotować. Wydrążoną dynię trzeba upiec w piekarniku do miękkości ( w zależności od rodzaju dyni może to potrwać od 30 minut do godziny) i potem zmiksować. Nadwyżkę można wykorzystać do ciast, placuszków, sosów.
Pure z dyni, mleko, miód, przyprawy zmiksować. Dodać nasiona chia i odstawić na co najmniej pół godziny żeby napęczniały. Przełożyć do miseczek albo szklanek (z podanych proporcji wyjdą 2 porcje) . Można podawać z orzechami albo świeżymi sezonowymi owocami (gruszki, jabłka).