Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam na deser...
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 458
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16677
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 458
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16677
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 358
Składniki
3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ, delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną, kakao i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę kakaową i energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować białą czekoladą.