Do góry

Desery Przepis na:

Pudding ryżowy z mango .

Pudding ryżowy z mango .

Autor:

Przepisów i artykułów: 1001 Ocena: 20950

Dodano:

Odsłon: 212

Bardzo smaczne połączenie mango oraz ryżu z mlekiem migdałowym. Lekki deser dla każdego:)

Składniki

  • 250ml mleka migdałowego
  • 100 g ryz jasminowy
  • łyżka cukru ( opcjonalnie)
  • starta skórak z 1/2 cytryny
  • szczypta soli do ryżu
  • Mango
  • 50g płatki migdałów
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pudding ryżowy z mango .

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na mleku migdałowym,dać szczyptę soli i cukier opcjonalnie.
    Dodać do ugotowanego startą skórkę z cytryny oraz sok jeśli macie ochotę.
    Migdały płatki uprażyć na suchej patelni.
    Mango obrać i zblendować.

    Do salaterek nałożyć ryż,obok zblendowane mango,udekorować cytryną,posypać migdałami,dodać listek mięty i truskawke.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń