Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ryż, pod nim kryje się kontrastujący sos z wiśni, kwaśny smak owoców dodaje charakteru. Posypany płatkami migdałów staje się prawdziwym przysmakiem.
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 144
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 69
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 144
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 69
Składniki
Ryż wsypać do rondelka, dolać do niego mleko oraz mleko skondensowane. Dodać amaretto lub ekstrakt. Doprowadzić do zagotowania, często mieszając. Zdjąć z palnika i zostawić po przykryciem na 10 minut. W tym czasie przygotować wiśnie. Do rondelka wsypać wydrylowane wiśnie. Dodać cukier, gotować ok. 5 minut. Mąkę wymieszać z wodą, dolać do wiśni, energicznie wymieszać. Na dno pucharków rozlać wiśnie. Ryż krótko zblendować (naprawdę krótko, mają być widoczne kawałki ryżu). Rozłożyć ryż na wiśniach i chwilkę poczekać, ryż zgęstnieje. Posypać każdą porcję płatkami migdałów. Podawać na ciepło lub po schłodzeniu.