Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112831
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 118
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 261
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 665
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112831
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 118
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 261
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 665
Składniki
3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ i cukier waniliowy, delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną i dokładnie wymieszać na jednolita masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę mleczno jajeczną i energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować truskawką i listkiem mięty.