Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tapioka to świetny produkt do przygotowania deseru. Robi się go szybko, choć trochę trzeba poczekać aż tapioka się namoczy. Ale warto zaczekać aby cieszyć się smacznym deserem. Dziś użyłam zielonej tapioki drobnej. Tapioka a do niej mus z brzoskwiń to super deser na każdą okazję. Zatem do dzieła i robimy ten smaczny zielono pomarańczowy deser.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15054
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15054
Składniki
W garnku mieszamy mleko i mleko kokosowe. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wsypujemy tapiokę. Odstawiamy na około 1,5 godziny. Potem stawiamy garnek na ogniu i gotujemy tapiokę do momentu aż będzie szklista. W trakcie gotowania mieszamy aby się nie przypaliła i dodajemy do smaku cukier. Gdy tapioka jest wyraźnie przezroczysta a mleko wchłonęło się w perełki tapioki przekładamy pudding do szklanek. Połówki brzoskwiń miksujemy i kładziemy powstały mus na tapioce. Deser gotowy do spożycia. Możemy też zjeść pudding na zimno.