Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tapioka to świetny produkt do przygotowania deseru. Robi się go szybko, choć trochę trzeba poczekać aż tapioka się namoczy. Ale warto zaczekać aby cieszyć się smacznym deserem. Dziś użyłam zielonej tapioki drobnej. Tapioka a do niej mus z brzoskwiń to super deser na każdą okazję. Zatem do dzieła i robimy ten smaczny zielono pomarańczowy deser.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3440
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4133
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73667
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15647
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3440
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4133
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73667
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15647
Składniki
W garnku mieszamy mleko i mleko kokosowe. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wsypujemy tapiokę. Odstawiamy na około 1,5 godziny. Potem stawiamy garnek na ogniu i gotujemy tapiokę do momentu aż będzie szklista. W trakcie gotowania mieszamy aby się nie przypaliła i dodajemy do smaku cukier. Gdy tapioka jest wyraźnie przezroczysta a mleko wchłonęło się w perełki tapioki przekładamy pudding do szklanek. Połówki brzoskwiń miksujemy i kładziemy powstały mus na tapioce. Deser gotowy do spożycia. Możemy też zjeść pudding na zimno.