Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tapioka to świetny produkt do przygotowania deseru. Robi się go szybko, choć trochę trzeba poczekać aż tapioka się namoczy. Ale warto zaczekać aby cieszyć się smacznym deserem. Dziś użyłam zielonej tapioki drobnej. Tapioka a do niej mus z brzoskwiń to super deser na każdą okazję. Zatem do dzieła i robimy ten smaczny zielono pomarańczowy deser.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
W garnku mieszamy mleko i mleko kokosowe. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wsypujemy tapiokę. Odstawiamy na około 1,5 godziny. Potem stawiamy garnek na ogniu i gotujemy tapiokę do momentu aż będzie szklista. W trakcie gotowania mieszamy aby się nie przypaliła i dodajemy do smaku cukier. Gdy tapioka jest wyraźnie przezroczysta a mleko wchłonęło się w perełki tapioki przekładamy pudding do szklanek. Połówki brzoskwiń miksujemy i kładziemy powstały mus na tapioce. Deser gotowy do spożycia. Możemy też zjeść pudding na zimno.