Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tapioka to świetny produkt do przygotowania deseru. Robi się go szybko, choć trochę trzeba poczekać aż tapioka się namoczy. Ale warto zaczekać aby cieszyć się smacznym deserem. Dziś użyłam zielonej tapioki drobnej. Tapioka a do niej mus z brzoskwiń to super deser na każdą okazję. Zatem do dzieła i robimy ten smaczny zielono pomarańczowy deser.
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 373
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6765
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242016
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2479
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 373
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6765
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242016
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2479
Składniki
W garnku mieszamy mleko i mleko kokosowe. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wsypujemy tapiokę. Odstawiamy na około 1,5 godziny. Potem stawiamy garnek na ogniu i gotujemy tapiokę do momentu aż będzie szklista. W trakcie gotowania mieszamy aby się nie przypaliła i dodajemy do smaku cukier. Gdy tapioka jest wyraźnie przezroczysta a mleko wchłonęło się w perełki tapioki przekładamy pudding do szklanek. Połówki brzoskwiń miksujemy i kładziemy powstały mus na tapioce. Deser gotowy do spożycia. Możemy też zjeść pudding na zimno.