Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałabym się z Wami dziś podzielić przepisem na pyszną, puszystą babkę na maślance, z dodatkiem kawałków czekolady. Jest pyszna,pięknie rośnie, zawsze wychodzi. :-) Polecam gorąco, zwłaszcza, że przepis jest tani i bardzo szybki :-)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3543
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4351
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74469
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3543
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4351
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74469
Składniki
Jajka ucieramy na pulchną masę wraz ze szklanką cukru.Następnie dodajemy maślankę i miksujemy. Do masy dodajemy olej i miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do całości.Miksujemy na gładką masę. I ciasto gotowe :-)
Pół tabliczki czekolady łamiemy na małe kawałki i dodajemy do ciasta-mieszamy.
Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.
Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.
Wyciągamy ją z formy i polewamy polewą. -pół tabliczki czekolady mlecznej wraz z łyżką masła i 3 łyżkami mleka roztapiamy nad kąpielą wodną, mieszamy.