Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie zauroczyły mnie śliwki, które połączyłam z niezwykle aromatycznym, świeżym ciastem cytrynowym :-)
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
1. Mąkę pszenną, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia wymieszaj razem, odłóż.
2. W misie miksera umieść masło i cukier.
3. Utrzyj do powstania jasnej i puszystej masy maślanej.
4. Dodaj jajka, jedno po drugim, ucierając do całkowitego połączenia się składników po każdym dodaniu.
5. Dodaj skórkę z cytryny oraz sok i utrzyj.
6. Dodaj przesiane i odłożone suche składniki, kwaśną śmietanę, wymieszaj do połączenia się składników, nie dłużej.
7. Dodaj śliwki i delikatnie wymieszaj.
8. Formę tortownicę o średnicy 23-26 cm wyłóż papierem do pieczenia.
9. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj.
10. Piecz w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez 45 minut lub do tzw. suchego patyczka.
11 Wyjmij, chwilę przestudź w formie a następnie przełóż na paterę i polukruj.
Lukier cytrynowy:
1. Wszystkie składniki umieść w miseczce i rozetrzyj grzbietem łyżki.
2. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki - dodaj więcej cukru pudru, a jeśli zbyt gęsty - soku z cytryny.
3. Smacznego :-)
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10149
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10149
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Mąkę pszenną, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia wymieszaj razem, odłóż. 2. W misie miksera umieść masło i cukier. 3. Utrzyj do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. 4. Dodaj jajka, jedno po drugim, ucierając do całkowitego połączenia się składników po każdym dodaniu. 5. Dodaj skórkę z cytryny oraz sok i utrzyj. 6. Dodaj przesiane i odłożone suche składniki, kwaśną śmietanę, wymieszaj do połączenia się składników, nie dłużej. 7. Dodaj śliwki i delikatnie wymieszaj. 8. Formę tortownicę o średnicy 23-26 cm wyłóż papierem do pieczenia. 9. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj. 10. Piecz w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. 11 Wyjmij, chwilę przestudź w formie a następnie przełóż na paterę i polukruj.
Lukier cytrynowy: 1. Wszystkie składniki umieść w miseczce i rozetrzyj grzbietem łyżki. 2. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki - dodaj więcej cukru pudru, a jeśli zbyt gęsty - soku z cytryny. 3. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Desery
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Desery
Ciasto bananowe z czekoladą i kruszonką
Desery
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Doskonały przepis dla osób, które lubią słodkości, ale nie chcą spędzać długi...
Odsłon: 74
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Błyskawiczne ciasto z mikrofali to idealna propozycja dla niespodziewanych go...
Odsłon: 50