Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z borówkami i kruszonką
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 41590
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem ziel...
Odsłon: 447
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 305
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 259
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 41590
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem ziel...
Odsłon: 447
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 305
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 259
Składniki
Składniki na kruszonkę przełożyć do miski, rozetrzeć w dłoniach doi powstania kruszonki i odstawić do lodówki. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrem na białą puszystą masę przez kilka minut. Zmniejszyć obroty miksera, dodać maślankę oraz roztopione i przestudzone masło i krótko zmiksować. Na koniec dodać w kilku partiach mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Całość mieszać już tylko za pomocą szpatułki krótko do połączenia się składników. (masa nie musi być jednolita, ważne aby nie było widać "suchej mąki"). Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć, posypać borówkami oraz kruszonką. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni do tzw. suchego patyczka ok. 45 minut. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego!