Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z borówkami i kruszonką
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13248
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13248
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5009
Składniki
Składniki na kruszonkę przełożyć do miski, rozetrzeć w dłoniach doi powstania kruszonki i odstawić do lodówki. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrem na białą puszystą masę przez kilka minut. Zmniejszyć obroty miksera, dodać maślankę oraz roztopione i przestudzone masło i krótko zmiksować. Na koniec dodać w kilku partiach mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Całość mieszać już tylko za pomocą szpatułki krótko do połączenia się składników. (masa nie musi być jednolita, ważne aby nie było widać "suchej mąki"). Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć, posypać borówkami oraz kruszonką. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni do tzw. suchego patyczka ok. 45 minut. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego!