Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto, tym razem z rabarbarem, ale doskonale będzie smakować z dowolnymi owocami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5880
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9707
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 330
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5880
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9707
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 330
Składniki
Rabarbar należy umyć, usunąć z łodyg wierzchnią warstwę włókien, następnie pokroić w około 0,5 cm plasterki i odstawić. Ponieważ mój rabarbar po obraniu okazał się słaaaabo dojrzały, oprószyłam go cynamonem i cukrem pudrem, aby nieco złagodzić kwaśny smak.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy szklankę cukru pudru, cukier waniliowy i miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania puszystego jasnego kremu. Następnie, cienkim strumieniem, powoli dodajemy olej cały czas miksując. Mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia i sodą dodajemy do masy stopniowo, w niewielkich ilościach, zmniejszając jednocześnie obroty miksera.
Dno blaszki o wymiarach 25x30 cm, natłuszczamy masłem, wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy ciasto a na wierzch układamy rabarbar.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C i pieczemy około 45 minut (do suchego patyczka). Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego