Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto, tym razem z rabarbarem, ale doskonale będzie smakować z dowolnymi owocami.
Polecam.
Odsłon: 700
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36155
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 358
Polecam.
Odsłon: 700
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36155
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 358
Składniki
Rabarbar należy umyć, usunąć z łodyg wierzchnią warstwę włókien, następnie pokroić w około 0,5 cm plasterki i odstawić. Ponieważ mój rabarbar po obraniu okazał się słaaaabo dojrzały, oprószyłam go cynamonem i cukrem pudrem, aby nieco złagodzić kwaśny smak.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy szklankę cukru pudru, cukier waniliowy i miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania puszystego jasnego kremu. Następnie, cienkim strumieniem, powoli dodajemy olej cały czas miksując. Mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia i sodą dodajemy do masy stopniowo, w niewielkich ilościach, zmniejszając jednocześnie obroty miksera.
Dno blaszki o wymiarach 25x30 cm, natłuszczamy masłem, wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy ciasto a na wierzch układamy rabarbar.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C i pieczemy około 45 minut (do suchego patyczka). Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego