Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste dyniowo - orzechowe muffiny
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Puree z dyni: Nastawić piekarnik na 180 stopni. Dynię umyć, pokroić na mniejsze kawałki i wydrążyć środek z pestkami. Dynię ułożyć na kratce i piec przez około 60 min. Ostudzić, obrać ze skóry, odcisnąć nadmiar wody i zblendować.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Wymieszać w jednej misce: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól, sodę oczyszczoną.
W drugiej misce roztrzepać jajka, dodać olej, puree, starte jabłko na grubych oczkach, cukier i posiekane orzechy.
Do płynnej masy dodać sypkie produkty mieszając trzepaczką aż do połączenia składników.
Jeżeli mamy papilotki z cieńkiego papieru do wkładamy je do formy na muffiny, a jeżeli mamy solidniejsze nakładamy ciasto bezpośrednio do nich do 2/3 wysokości papilotki.
W miseczce wymieszać cukier z cynamonem i obficie posypać nim muffiny. Włożyć do piekarnika na 25 minut.