Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy.
Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą.
Wykładamy ciasto. Ciasta wychodzi nie dużo, ale smarujemy blaszkę nim cieniutko. Podczas pieczenia podrośnie.
masa serowa
Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym , dodajemy ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie miksujemy.
Piana
Białka miksujemy na sztywno z szczyptą soli, dodajemy 1,5 szkl cukru (można dać troszkę mniej)
Miksujemy do rozpuszczenia cukru,Pianę dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy-delikatnie.
Wylewamy na ciasto. Masa serowa jest dość luźna, ale taka ma być :-) Sernik pieczemy około 45-50 minut w temp 170 stopni.
WAŻNE-SERNIK STYGNIE W PIEKARNIKU, NIE WYCIĄGAMY GO, BO OPADNIE. Po określonym czasie wyłączamy piekarnik, nie otwieramy go. Sernik stygnie wewnątrz.
Lekki i bardzo puszysty sernik, który zawsze się udaje! :) Powiem nieskromnie...
Odsłon: 1100
Rewelacyjny, puszysty wręcz piankowy sernik z sera z wiaderka. Sernik wychodz...
Odsłon: 10885
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 5660
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 451
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 147
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 214
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 29
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 5660
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 451
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 147
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 214
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 29
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto. Ciasta wychodzi nie dużo, ale smarujemy blaszkę nim cieniutko. Podczas pieczenia podrośnie.
masa serowa Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym , dodajemy ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie miksujemy.
Piana Białka miksujemy na sztywno z szczyptą soli, dodajemy 1,5 szkl cukru (można dać troszkę mniej) Miksujemy do rozpuszczenia cukru,Pianę dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy-delikatnie.
Wylewamy na ciasto. Masa serowa jest dość luźna, ale taka ma być :-) Sernik pieczemy około 45-50 minut w temp 170 stopni. WAŻNE-SERNIK STYGNIE W PIEKARNIKU, NIE WYCIĄGAMY GO, BO OPADNIE. Po określonym czasie wyłączamy piekarnik, nie otwieramy go. Sernik stygnie wewnątrz.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 865
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 284