Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste, składa się z biszkopta, puszystej masy serowej, truskawek i galaretki. Zawsze się udaje, ładnie się kroi i jest bardzo lekkie i pyszne.
...serniczek prosty ale trochę czasochłonny, niestety musimy czekać aż olejne...
Odsłon: 10965
Sernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciąg...
Odsłon: 8032
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 106
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 206
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 180
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2502
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 106
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 206
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 180
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2502
Składniki
BISZKOPT:Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli.następnie dodajemy cukier, potem po żółtku. Delikatnie miksujemy. Do całości dodajemy mąkę oraz mąkę ziemniaczaną. Całość miksujemy bardzo delikatnie. Masę wykładamy do posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą blaszki.Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt wykładamy z blaszki i studzimy.
2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 0,5 litra wrzącej wody, studzimy.W 1 szklance mleka ubijamy śnieżki, następnie dodajemy po łyżce serek waniliowy, i dokładnie mieszamy. Na koniec do masy dodajemy zimną galaretkę cytrynową-miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i całość wsadzamy na 15 minut do lodówki by masa troszkę stężała. *Warto zauważyć, że do masy nie dodajemy cukru, jest wystarczająco słodka od śnieżki, serków i galaretki :-)
Galaretkę truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Truskawki kroimy na plasterki :-) Na lekko stężałą masą wykładamy truskawki. Wsadzamy do lodówki na godzinę, i następnie wylewamy delikatnie galaretkę truskawkową. Ciasto dajemy do lodówki na całą noc. I gotowe :-) pyszny deser, lekki, puszysty. :-)
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto mieszane kakaowe z rabarbaremn i truskawką i kruszonką
Desery
Ciasto oszczędne
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Szybkie ciasto mieszane kakaowe z rabarbaremn i truskawką i kruszonką
Ciasto tzw. mieszane jest szybkie, łatwe i od razu wszystkie składniki ciasta...
Odsłon: 70
Ciasto oszczędne
Czemu ten deser to ciasto oszczędne? Bo do jego przygotowania możesz wykorzys...
Odsłon: 21681