Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste, składa się z biszkopta, puszystej masy serowej, truskawek i galaretki. Zawsze się udaje, ładnie się kroi i jest bardzo lekkie i pyszne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
BISZKOPT:Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli.następnie dodajemy cukier, potem po żółtku. Delikatnie miksujemy. Do całości dodajemy mąkę oraz mąkę ziemniaczaną. Całość miksujemy bardzo delikatnie. Masę wykładamy do posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą blaszki.Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt wykładamy z blaszki i studzimy.
2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 0,5 litra wrzącej wody, studzimy.W 1 szklance mleka ubijamy śnieżki, następnie dodajemy po łyżce serek waniliowy, i dokładnie mieszamy. Na koniec do masy dodajemy zimną galaretkę cytrynową-miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i całość wsadzamy na 15 minut do lodówki by masa troszkę stężała. *Warto zauważyć, że do masy nie dodajemy cukru, jest wystarczająco słodka od śnieżki, serków i galaretki :-)
Galaretkę truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Truskawki kroimy na plasterki :-) Na lekko stężałą masą wykładamy truskawki. Wsadzamy do lodówki na godzinę, i następnie wylewamy delikatnie galaretkę truskawkową. Ciasto dajemy do lodówki na całą noc. I gotowe :-) pyszny deser, lekki, puszysty. :-)