Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki piankowy torcik udekorowany kolorowymi bezami.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22513
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14807
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4596
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 602
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22513
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14807
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4596
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 602
Składniki
Spód: 1 galaretkę wiśniową rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Masa: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do wystygnięcia. Serek wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę ubić na sztywno i dodać do serka. Delikatnie połączyć, aby powstała jednolita masa. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do serka i energicznie wymieszać by nie powstały grudki. Gdy masa serkowo-galaretkowa zacznie tężeć ( konsystencja gęstej śmietany, nie należy czekać zbyt długo bo później masa nie będzie się lała) wylać ją na biszkoptowy spód. Masę wyrównać na cieście. Ciasto wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Wierzch: Kolejną galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do stężenia. Gdy galaretką zacznie tężeć ubić ją mikserem na puszystą piankę. Wylać ją na ciasto i wyrównać. Wstawić do schłodzenie na około 5 godzin. Tuż przed podaniem udekorować torcik bezami.