Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto słodko-słone. Znane bardziej pod nazwą 3 Bit, ja wolę jednak nazwę Pychotka. Niebo w gębie, proste do zrobienia i każdemu smakuje.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5378
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 859
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 171
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5378
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 859
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 171
Składniki
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników.
Budynie ugotować w ¾ litra mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru (masa jest bardzo gęsta i mogą się robić grudki, jak tylko zacznie się gotować zestawić z ognia i cały czas energicznie mieszać). Do ugotowanego budyniu dodać łyżkę margaryny, mieszając aż się rozpuści. Gorącą masę budyniową wyłożyć na herbatniki.
Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy masę kajmakową, następnie kolejną warstwę krakersów.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać wystudzoną żelatynę. Ubitą śmietanę wyłożyć na krakersy. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę (około 8 kostek). Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).