Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto słodko-słone. Znane bardziej pod nazwą 3 Bit, ja wolę jednak nazwę Pychotka. Niebo w gębie, proste do zrobienia i każdemu smakuje.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458496
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458496
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Składniki
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników.
Budynie ugotować w ¾ litra mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru (masa jest bardzo gęsta i mogą się robić grudki, jak tylko zacznie się gotować zestawić z ognia i cały czas energicznie mieszać). Do ugotowanego budyniu dodać łyżkę margaryny, mieszając aż się rozpuści. Gorącą masę budyniową wyłożyć na herbatniki.
Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy masę kajmakową, następnie kolejną warstwę krakersów.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać wystudzoną żelatynę. Ubitą śmietanę wyłożyć na krakersy. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę (około 8 kostek). Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).