Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto słodko-słone. Znane bardziej pod nazwą 3 Bit, ja wolę jednak nazwę Pychotka. Niebo w gębie, proste do zrobienia i każdemu smakuje.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 487
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 412
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1506
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5794
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 487
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 412
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1506
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5794
Składniki
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników.
Budynie ugotować w ¾ litra mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru (masa jest bardzo gęsta i mogą się robić grudki, jak tylko zacznie się gotować zestawić z ognia i cały czas energicznie mieszać). Do ugotowanego budyniu dodać łyżkę margaryny, mieszając aż się rozpuści. Gorącą masę budyniową wyłożyć na herbatniki.
Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy masę kajmakową, następnie kolejną warstwę krakersów.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać wystudzoną żelatynę. Ubitą śmietanę wyłożyć na krakersy. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę (około 8 kostek). Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).