Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka serowa
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99016
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99016
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera z cukrem. Kolejno dodawać po jednym jajku. Dodać skórkę z cytryny i twaróg. Twaróg można użyć mielony lub nie. Jeśli nie będzie mielony to rozgnieść go widelcem lub tłuczkiem przed dodaniem. Cały czas miksując dodać mąkę wymieszą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wychodzi gęste i takie też powinno być. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 60 minut lub dłużej do tzw. suchego patyczka. ( Jeśli babka będzie się przypiekać z góry przykryć filią aluminiową.) Gotową oblać czekoladą, lukrem lub posypać pudrem. Smacznego ! babka zachowuje świeżość przez kilka dni ️