Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Sezon na truskawki rozpoczęty więc mam dla Was pomysł na rewelacyjne ciasto. Jest to rolada truskawkowa z moim ulubionym kremem. Mascarpone, śmietanka kremówka to połączenie które uwielbiam
Ubijam 5 białek ze szczyptą soli a w połowie ubijania delikatnie wsypuję cukier oraz cukier wanilinowy.
Ubijam dalej i dodaję żółtka (po jednym) oraz olej.
W osobnej misce łączę mąkę oraz proszek do pieczenia.
Składniki suche łączę z resztą składników już drewnianą łyżką bardzo delikatnie by masa nie opadła.
Biszkopt piekę do suchego patyczka ok. 15 minut w 170 stopniach. Nie należy piec zbyt długo.
Od razu po upieczeniu jeszcze gorące przekładam na wilgotną ściereczkę i z jej pomocą zwijam roladę. Tak zwiniętą odstawiam do całkowitego schłodzenia.
Przygotowuję krem. Śmietankę ubijam wraz z cukrem. Po tym czasie dodaję mascarpone oraz fixy dla lepszego usztywnienia kremu. Biszkopt delikatnie rozwijam i układam masę. Na samym początku układam poziomo truskawki jedna obok drugiej. Roladę zwijam i pozostałym kremem dekoruję.
Roladę chłodzę całą noc w lodówce.
Smacznego
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 46
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 69
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 69
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 135
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 46
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 69
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 69
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 135
Składniki
Ubijam 5 białek ze szczyptą soli a w połowie ubijania delikatnie wsypuję cukier oraz cukier wanilinowy. Ubijam dalej i dodaję żółtka (po jednym) oraz olej. W osobnej misce łączę mąkę oraz proszek do pieczenia. Składniki suche łączę z resztą składników już drewnianą łyżką bardzo delikatnie by masa nie opadła. Biszkopt piekę do suchego patyczka ok. 15 minut w 170 stopniach. Nie należy piec zbyt długo. Od razu po upieczeniu jeszcze gorące przekładam na wilgotną ściereczkę i z jej pomocą zwijam roladę. Tak zwiniętą odstawiam do całkowitego schłodzenia. Przygotowuję krem. Śmietankę ubijam wraz z cukrem. Po tym czasie dodaję mascarpone oraz fixy dla lepszego usztywnienia kremu. Biszkopt delikatnie rozwijam i układam masę. Na samym początku układam poziomo truskawki jedna obok drugiej. Roladę zwijam i pozostałym kremem dekoruję. Roladę chłodzę całą noc w lodówce. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 178
Placki z serka waniliowego
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 549