Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja babka oszalała i z foremki wyjść zachciała,ale pod koniec pieczenia zrezygnowała i na miejscu została. Ma też góry i doliny fajne jej wychodzą miny oszalała, zwariowała chyba za dużo proszku lub owoców dostała bo śmiesznie wypływała. Jest grubiutka i pulchniutka z chęcią ją jemy i z czasem kolejną upieczemy. Wymyślone przepisy najlepiej mi wychodzą tu dodam tu odejmę i baby wychodzą jak ta lala.
Do miski dodać jajka oraz cukier, zmiksować na puszystą masę na tak zwany kogel - mogel. Następnie dodać obie mąki, proszek do pieczenia oraz aromat i wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelać do foremki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia. przygotować jagody ( ja miałam mrożone ). Jagody wysypać na ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 1 godzinę i pięć minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez 5 minut.
Wyjąć z blaszki, oddzielić ciasto od papieru. Można polać polewą i posypać wiórkami ( ja polewę robię sama ) lub kto czym ma ochotę.
Ciasto w sam raz do kawy lub dla niespodziewanych gości polecam serdecznie. Wszystkie fotki znajdziecie na moim blogu.
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 17
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 89
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 17
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier, zmiksować na puszystą masę na tak zwany kogel - mogel. Następnie dodać obie mąki, proszek do pieczenia oraz aromat i wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelać do foremki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia. przygotować jagody ( ja miałam mrożone ). Jagody wysypać na ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 1 godzinę i pięć minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez 5 minut.
Wyjąć z blaszki, oddzielić ciasto od papieru. Można polać polewą i posypać wiórkami ( ja polewę robię sama ) lub kto czym ma ochotę.
Ciasto w sam raz do kawy lub dla niespodziewanych gości polecam serdecznie. Wszystkie fotki znajdziecie na moim blogu.
Przepisy Desery
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Desery
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia. Poczujesz smak lata
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 40
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 54