Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja babka oszalała i z foremki wyjść zachciała,ale pod koniec pieczenia zrezygnowała i na miejscu została. Ma też góry i doliny fajne jej wychodzą miny oszalała, zwariowała chyba za dużo proszku lub owoców dostała bo śmiesznie wypływała. Jest grubiutka i pulchniutka z chęcią ją jemy i z czasem kolejną upieczemy. Wymyślone przepisy najlepiej mi wychodzą tu dodam tu odejmę i baby wychodzą jak ta lala.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier, zmiksować na puszystą masę na tak zwany kogel - mogel. Następnie dodać obie mąki, proszek do pieczenia oraz aromat i wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelać do foremki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia. przygotować jagody ( ja miałam mrożone ). Jagody wysypać na ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 1 godzinę i pięć minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez 5 minut.
Wyjąć z blaszki, oddzielić ciasto od papieru. Można polać polewą i posypać wiórkami ( ja polewę robię sama ) lub kto czym ma ochotę.
Ciasto w sam raz do kawy lub dla niespodziewanych gości polecam serdecznie. Wszystkie fotki znajdziecie na moim blogu.