Do góry

Desery Przepis na:

Pyszne ciasteczka owsiane na olejku kokosowym

Pyszne ciasteczka owsiane na olejku kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2084

Dodano:

Odsłon: 3739

Pyszne ciasteczka owsiane z dodatkiem oleju kokosowego. Są puszyste , słono-słodkie.

Składniki

  • 100 g oleju kokosowego nierafinowanego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 1 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 3/4 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki rodzynek
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pyszne ciasteczka owsiane na olejku kokosowym

Przygotowanie

  1. Masło kokosowe wraz z cukrem ucieramy mikserem na gładką masę. Dosypujemy mąkę , cynamon, imbir, sodę i sól. Ucieramy . Na koniec wsypujemy płatki owsiane , mąkę i rodzynki. Mieszamy łyżką. Z ciasta formujemy kulę i przekładamy do lodówki na minimum 2 godziny.

    Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Z ciasta formujemy małe kulki, spłaszczamy za pomocą łyżeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Pieczemy na złoty kolor ok 10 minut.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LaLouve 19 maja Mnie tez ciastka nie wyszly wg przepisu... Masa rozlala sie na calej blasze. Ale udalo sie ja uratowac!

Przelozylam mase do miseczki, wystudzilam, dodalam duzo maki (prawie cala szklanke na oko), troche wody, lyzke miodu, wymieszalam az zrobila sie kleista masa, dajaca sie formowac w kulki. Nie trzeba dawac do lodowki. Pieklam w 180 stopniach kilkanascie minut (trzeba patrzec co jakis czas czy sie rumienia).

Za wrzucanie niesprawdzonych przepisow powinno sie karac :( Przestroga dla innych, zeby nie zmarnowac produktow!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikopy 23 marca 2018 Przepis beznadziejny, zrobiłam albo próbowałam zrobić. Robiłam wszystko wg przepisu, nie dość że po wyjęciu z lodówki była kula twarda jak kamień, jak już doszła do temperatury pokojowej, to nie dało się w ogóle formować kulek - rozsypywało się. Upiekłam więc płaski placek (z myślą, że połamię jak się upiecze), ale jak skosztowałam to bardzo intensywny smak sody. Masakra, wyrzuciłam, bo nie dało się tego zjeść. Szkoda, a zapowiadało się tak smakowicie. Nie polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń