Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto makowe szybkie, smaczne, wilgotne ,znika również szybko. Polecam może na święta?
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2868
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19736
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2868
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Cukier ucieramy z margaryną, dodajemy po jednym jajku i trochę połączonej mąki z proszkiem do pieczenia. Ucieramy wszystko na pulchną masę. Na spód prostokątnej formy wylewamy część ciasta. Wykładamy masę makową i na wierzch pozostałe ciasto. Pieczemy ok 50 min w 180 C
Ciasto doskonałe przy dobrej kawce lub herbatce.