Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i kolejne pączki którymi chce się podzielić z Wami przepisem co w nich specjalnego a otóż to że są przygotowane z ziemniaków z dnia poprzedniego
miska, garnek, widelec, spryskiwacz do oleju
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2115
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101790
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6212
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2115
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101790
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6212
Składniki
Przygotować ziemniaki z dnia poprzedniego czyli zmielić lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków, następnie dodać resztę składników i wyrobić jednolite gładkie ciasto po czym zostawić na 30 minut aby podrosło, po wyznaczonym czasie spryskać rękę olejem nabrać kawałek ciasta już wyrośniętego rozpłaszczyć go dać łyżeczkę dowolnego dżemu i skleić formując pączka. Gotowe pozostawić na ściereczce do wyrośnięcia
Gdy pączki już wyrosły wkładać je na rozgrzany olej sztuk w zależności od wielkości garnka i smażyć na bardzo wolnym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej do miski a po chwili obsypać dość obficie cukrem pudrem. Takie pączki będą idealne na tłusty czwartek, cały dokładny opis znajduje się na blogu gdzie serdecznie zapraszam