Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i kolejne pączki którymi chce się podzielić z Wami przepisem co w nich specjalnego a otóż to że są przygotowane z ziemniaków z dnia poprzedniego
miska, garnek, widelec, spryskiwacz do oleju
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Składniki
Przygotować ziemniaki z dnia poprzedniego czyli zmielić lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków, następnie dodać resztę składników i wyrobić jednolite gładkie ciasto po czym zostawić na 30 minut aby podrosło, po wyznaczonym czasie spryskać rękę olejem nabrać kawałek ciasta już wyrośniętego rozpłaszczyć go dać łyżeczkę dowolnego dżemu i skleić formując pączka. Gotowe pozostawić na ściereczce do wyrośnięcia
Gdy pączki już wyrosły wkładać je na rozgrzany olej sztuk w zależności od wielkości garnka i smażyć na bardzo wolnym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej do miski a po chwili obsypać dość obficie cukrem pudrem. Takie pączki będą idealne na tłusty czwartek, cały dokładny opis znajduje się na blogu gdzie serdecznie zapraszam