Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i kolejne pączki którymi chce się podzielić z Wami przepisem co w nich specjalnego a otóż to że są przygotowane z ziemniaków z dnia poprzedniego
miska, garnek, widelec, spryskiwacz do oleju
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 953
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 147
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 195
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 795
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 953
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 147
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 195
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 795
Składniki
Przygotować ziemniaki z dnia poprzedniego czyli zmielić lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków, następnie dodać resztę składników i wyrobić jednolite gładkie ciasto po czym zostawić na 30 minut aby podrosło, po wyznaczonym czasie spryskać rękę olejem nabrać kawałek ciasta już wyrośniętego rozpłaszczyć go dać łyżeczkę dowolnego dżemu i skleić formując pączka. Gotowe pozostawić na ściereczce do wyrośnięcia
Gdy pączki już wyrosły wkładać je na rozgrzany olej sztuk w zależności od wielkości garnka i smażyć na bardzo wolnym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej do miski a po chwili obsypać dość obficie cukrem pudrem. Takie pączki będą idealne na tłusty czwartek, cały dokładny opis znajduje się na blogu gdzie serdecznie zapraszam