Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste wafelki z galaretką.Smaki galaretek można komponować według siebie. Polecam!!!
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 114
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 114
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
Składniki
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i odkładamy do lekkiego stężenia.Następnie galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200ml wrzątku i odstawiamy.Gdy nasza cytrynowa galaretka zacznie tężeć - ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno.Na śmietanki wlewamy powoli tężejącą galaretkę cytrynową i miksujemy do połączenia się składników.Formę o wymiarach 24x24cm wyłożyć na dnie folią spożywczą.Wafle przycinamy na kształt formy i wykładamy na dnie formy. Masę wylewamy na dno formy i wkładamy do lodówki aby masa stężała.Kiesy masa będzie twarda wylewamy na nią tężejącą galaretkę wiśniową i odkładamy znowu do stężenia Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 200ml wrzątku i odkładamy do lekkiego stężenia.Gdy galaretka zacznie tężeć ubijamy śmietankę kremówkę na sztywno i dolewamy tężejącą galaretkę agrestową i miksujemy do połączenia się składników.Masę wylewamy na twardą galaretkę wiśniową ,przykrywamy waflem tortowym i odkładamy na kilka godzin do lodówki aby wszystkie warstwy dobrze stężały. Przed podaniem kroimy w kostkę.Pycha!!! SMACZNEGO!!!