Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny piernik na stół wigilijny.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Wykonanie: Oddzielić żółtko od białka, a biało ubić na sztywną pianę, dodać do niej żółtko i cukier miksując. Następnie dodawać małymi porcjami mąkę i mleko. Do masy dodać majonez, dżem, kakao, cynamon a na koniec dodać sodę. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać bułka tartą, wylać przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia możemy sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. SMACZNEGO.