Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla "leniuszków". Bazą jest tu ciasto francuskie, które wspaniale komponuję się z truskawkami i limonką. Masa to serek mascarpone z syropem klonowym.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 360
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 238
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 412
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1621
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 360
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 238
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 412
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1621
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt 25 X 20 cm, z reszty wycinamy 1,5-2 cm paski i zakrywamy boki ciasta. Ja jeszcze na rogi wycięłam listki. Ciasto pieczemy w 25 minut w 180-190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie. Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki. Gotową masą wypełniamy środek ciasta. Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej. Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.