Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, słodkie ciasteczko do dobrej herbatki.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2237
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18009
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2011
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2237
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18009
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2011
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać 10 dag cukru, szczyptę soli, jajka, mleko i 75 gram masła. Wyrobić dokładnie gładkie ciasto, przykryć i odstawić na pół godziny.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, a w między czasie ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, podnieść brzegi ciasta.
Rabarbar obrać, pokroić, położyć na ciasto, następnie obłożyć malinami ( mogą być z kompotu). Piec około 30 minut. Maliny możemy zastąpić innymi owocami jakie mamy w spiżarni, byle były słodkie.