Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Składniki
Rabarbar obieramy, kroimy w 1-2 cm kawałki, zasypujemy 1 szklanką cukru i dusimy około 10 minut, mieszając, aż puści sok. Przelewamy prze sito i pozostawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy z 1 szklanką cukru na pulchną masę i ciągle ubijając wlewamy 1 szklankę maślanki i 0,5 szklanki oleju.
Następnie dodajemy 2,5 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy 10 łyżek mąki, 10 łyżek cukru i 10 łyżek oleju wyrabiamy rękami aż powstanie kruszonka.
Ciasto wylewamy do blachy. Na ciasto równomiernie rozkładamy wystudzony rabarbar, posypujemy kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.