Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9551
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9551
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
1. mąkę wsypać do miski, zrobić zagłębienie, wsypać cukier, rozkruszone drożdże i tyle mleka, żeby drożdże si e rozpuściły, odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce, 2. jak drożdże podrosną, dodać resztę ciepłego mleka, szczyptę soli i dokładnie wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, 3. rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki, smażyć na rumiano, podawać z dowolnym dodatkiem smacznego