Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8577
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3030
Polecam.
Odsłon: 1816
Polecam.
Odsłon: 519
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8577
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3030
Polecam.
Odsłon: 1816
Polecam.
Odsłon: 519
Składniki
1. mąkę wsypać do miski, zrobić zagłębienie, wsypać cukier, rozkruszone drożdże i tyle mleka, żeby drożdże si e rozpuściły, odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce, 2. jak drożdże podrosną, dodać resztę ciepłego mleka, szczyptę soli i dokładnie wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, 3. rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki, smażyć na rumiano, podawać z dowolnym dodatkiem smacznego