Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe to świetna propozycja na kolacje. Mięciutkie z wierzchu chrupiące idealne z mlekiem. Polecam przepis.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10844
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3947
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 465
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 300
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 416
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10844
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3947
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 465
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 300
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 416
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować. Następnie dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu. Usmażone posypujemy cukier puder. Smacznego ;)