Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne. Takie właśnie są te racuchy. Świetne na deser, kolację czy obiad. Można pałaszować je solo, posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i domową kwaskową konfiturą.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 597
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 597
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, odstawiamy do podrośnięcia w ciepłe miejsce. Jabłka obieramy ze skórki. Jedno ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dwa kroimy na plasterki lub w kostkę. Do mąki dodajemy podrośnięte drożdże, jajka, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Dokładnie mieszamy. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.