Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne. Takie właśnie są te racuchy. Świetne na deser, kolację czy obiad. Można pałaszować je solo, posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i domową kwaskową konfiturą.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 600
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 119
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 389
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1976
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 600
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 119
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 389
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1976
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, odstawiamy do podrośnięcia w ciepłe miejsce. Jabłka obieramy ze skórki. Jedno ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dwa kroimy na plasterki lub w kostkę. Do mąki dodajemy podrośnięte drożdże, jajka, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Dokładnie mieszamy. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.