Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne. Takie właśnie są te racuchy. Świetne na deser, kolację czy obiad. Można pałaszować je solo, posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i domową kwaskową konfiturą.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 790
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8147
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13019
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2228
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 790
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8147
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13019
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2228
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, odstawiamy do podrośnięcia w ciepłe miejsce. Jabłka obieramy ze skórki. Jedno ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dwa kroimy na plasterki lub w kostkę. Do mąki dodajemy podrośnięte drożdże, jajka, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Dokładnie mieszamy. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.