Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne szybkie proste w wykonaniu racuchy na maślance. Racuchy z dodatkiem jabłek smakują jak i dużym tak i małym łasuchom.
wyższe naczynie , patelnia, sitko, trzepaczka , duża łyżka lub mała chochelka, nóż,
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9451
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4945
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9451
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4945
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w kawałki. Mleko wlać do wyższego naczynia dodać jajko, szczyptę soli, rozmieszać na jednolitą masę, dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy, wymieszać do połączenia składników. Dodać przygotowane jabłka i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść porcje ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Smakują pysznie zaraz po upieczeniu jak i na zimno. Smacznego
Przygotowanie ciasta.
Smażenie racuchów.
Gotowe do podania.