Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne szybkie proste w wykonaniu racuchy na maślance. Racuchy z dodatkiem jabłek smakują jak i dużym tak i małym łasuchom.
wyższe naczynie , patelnia, sitko, trzepaczka , duża łyżka lub mała chochelka, nóż,
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5044
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1652
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1202693
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5044
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1652
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1202693
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w kawałki. Mleko wlać do wyższego naczynia dodać jajko, szczyptę soli, rozmieszać na jednolitą masę, dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy, wymieszać do połączenia składników. Dodać przygotowane jabłka i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść porcje ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Smakują pysznie zaraz po upieczeniu jak i na zimno. Smacznego
Przygotowanie ciasta.
Smażenie racuchów.
Gotowe do podania.