Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne szybkie proste w wykonaniu racuchy na maślance. Racuchy z dodatkiem jabłek smakują jak i dużym tak i małym łasuchom.
wyższe naczynie , patelnia, sitko, trzepaczka , duża łyżka lub mała chochelka, nóż,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5214
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1716
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5214
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1716
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w kawałki. Mleko wlać do wyższego naczynia dodać jajko, szczyptę soli, rozmieszać na jednolitą masę, dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy, wymieszać do połączenia składników. Dodać przygotowane jabłka i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść porcje ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Smakują pysznie zaraz po upieczeniu jak i na zimno. Smacznego
Przygotowanie ciasta.
Smażenie racuchów.
Gotowe do podania.