Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne szybkie proste w wykonaniu racuchy na maślance. Racuchy z dodatkiem jabłek smakują jak i dużym tak i małym łasuchom.
wyższe naczynie , patelnia, sitko, trzepaczka , duża łyżka lub mała chochelka, nóż,
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w kawałki. Mleko wlać do wyższego naczynia dodać jajko, szczyptę soli, rozmieszać na jednolitą masę, dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy, wymieszać do połączenia składników. Dodać przygotowane jabłka i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść porcje ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Smakują pysznie zaraz po upieczeniu jak i na zimno. Smacznego
Przygotowanie ciasta.
Smażenie racuchów.
Gotowe do podania.