Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3702
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3702
Składniki
Do miski wbić 2 jajka, wsypać 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli i ubić mikserem. Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować. Banany obrać, pokroić w talarki i dołożyć do ciasta, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta, starając się by było parę talarków banana w placku. Po upieczeniu racuchy przełożyć na papier w celu odsączenia tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Racuchy możemy również podać ze śmietaną.