Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 326
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 230
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3365
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 326
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 230
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3365
Składniki
Do miski wbić 2 jajka, wsypać 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli i ubić mikserem. Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować. Banany obrać, pokroić w talarki i dołożyć do ciasta, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta, starając się by było parę talarków banana w placku. Po upieczeniu racuchy przełożyć na papier w celu odsączenia tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Racuchy możemy również podać ze śmietaną.