Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z bananami

Racuchy z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 621

Dodano:

Odsłon: 6455

Coś na słodko :)

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • 3 banany
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy z bananami

Przygotowanie

  1. Do miski wbić 2 jajka, wsypać 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli i ubić mikserem. Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować.

    Banany obrać, pokroić w talarki i dołożyć do ciasta, lekko wymieszać.

    Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta, starając się by było parę talarków banana w placku. Po upieczeniu racuchy przełożyć na papier w celu odsączenia tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Racuchy możemy również podać ze śmietaną.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń