Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1107
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1087
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13058
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1107
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1087
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13058
Składniki
Do miski wbić 2 jajka, wsypać 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli i ubić mikserem. Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować. Banany obrać, pokroić w talarki i dołożyć do ciasta, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta, starając się by było parę talarków banana w placku. Po upieczeniu racuchy przełożyć na papier w celu odsączenia tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Racuchy możemy również podać ze śmietaną.