Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30954
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4833
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30954
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4833
Składniki
Do miski wbić 2 jajka, wsypać 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli i ubić mikserem. Następnie wlać mleko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować. Banany obrać, pokroić w talarki i dołożyć do ciasta, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta, starając się by było parę talarków banana w placku. Po upieczeniu racuchy przełożyć na papier w celu odsączenia tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Racuchy możemy również podać ze śmietaną.