Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie racuchy na proszku do pieczenia, puszyste i chrupiące, z tartymi jabłkami w środku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1476
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5914
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1476
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5914
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach, Skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli i cukier. Ubijamy jajka 4-5 minut mikserem, aż powiększą objętość i zbieleją. Następnie dodajemy mleko, 2 łyżki oleju, wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Do gotowego ciasta wrzucamy starte jabłka. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i małą łyżką wazową nakładamy porcje ciasta. Oleju na patelni ma być sporo, wtedy racuchy wyjdą chrupiące. Smażymy je na rumiano z obu stron. Gotowe racuchy przekładamy na talerz i posypujemy cukrem.