Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te racuchy jest prosty i szybki. Racuchy wychodzą puszyste , miękkie i pyszniutkie. Przygotowałam je z jabłkami. Polecam
miska, trzepaczka kuchenna, patelnia, widelec, nóż,
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 204
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 59
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 108
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 33
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 204
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 59
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 108
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 33
Składniki
Jaka wbić do miski, wlać kefir i wymieszać trzepaczką kuchenną do połączenia. Dodać cukier, mąkę oraz sodę oczyszczoną wymieszać. Do ciasta dodajemy pokrojone jabłka i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto odkładamy, na kilka minut , w między czasie nagrzewamy patelnię, wlewamy trochę oleju rozsmarowując go pędzelkiem, nakładamy porcje ciasta formując racuchy smażymy racuchy na jasno złoty kolor z każdej strony. Po lekkim przestudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowane ciasto łączymy z jabłkami.
Smażenie racuchów.
Gotowe do podania. Smacznego.;)