Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te racuchy jest prosty i szybki. Racuchy wychodzą puszyste , miękkie i pyszniutkie. Przygotowałam je z jabłkami. Polecam
miska, trzepaczka kuchenna, patelnia, widelec, nóż,
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52320
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 219
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52320
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 219
Składniki
Jaka wbić do miski, wlać kefir i wymieszać trzepaczką kuchenną do połączenia. Dodać cukier, mąkę oraz sodę oczyszczoną wymieszać. Do ciasta dodajemy pokrojone jabłka i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto odkładamy, na kilka minut , w między czasie nagrzewamy patelnię, wlewamy trochę oleju rozsmarowując go pędzelkiem, nakładamy porcje ciasta formując racuchy smażymy racuchy na jasno złoty kolor z każdej strony. Po lekkim przestudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowane ciasto łączymy z jabłkami.
Smażenie racuchów.
Gotowe do podania. Smacznego.;)