Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna, smaczna wersja racuchów, tym razem z ryżem. Można je podawać polane sosem owocowym, z konfiturą lub posypane cukrem pudrem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13670
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13670
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem waniliowym, dodać jogurt , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek ciągle miksując. Na koniec dodać ryż i sól. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać ciasto.Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kłaść na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Najsmaczniejsze są podane na gorąco, polane sosem owocowym, musem jabłkowym lub posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO!