Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z ryżem

Racuchy z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7690

Dodano:

Odsłon: 108687

Inna, smaczna wersja racuchów, tym razem z ryżem. Można je podawać polane sosem owocowym, z konfiturą lub posypane cukrem pudrem.

Składniki

  • 1 szkl. ryżu ugotowanego
  • 1 szkl. mąki, 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 op. cukru waniliowego 16g
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Racuchy z ryżem

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować z cukrem waniliowym, dodać jogurt , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek ciągle miksując. Na koniec dodać ryż i sól. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.

  2. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać ciasto.Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kłaść na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Najsmaczniejsze są podane na gorąco, polane sosem owocowym, musem jabłkowym lub posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (33)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń