Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna, smaczna wersja racuchów, tym razem z ryżem. Można je podawać polane sosem owocowym, z konfiturą lub posypane cukrem pudrem.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem waniliowym, dodać jogurt , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek ciągle miksując. Na koniec dodać ryż i sól. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać ciasto.Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kłaść na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Najsmaczniejsze są podane na gorąco, polane sosem owocowym, musem jabłkowym lub posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO!