Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna, smaczna wersja racuchów, tym razem z ryżem. Można je podawać polane sosem owocowym, z konfiturą lub posypane cukrem pudrem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2742
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2742
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem waniliowym, dodać jogurt , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek ciągle miksując. Na koniec dodać ryż i sól. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać ciasto.Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kłaść na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Najsmaczniejsze są podane na gorąco, polane sosem owocowym, musem jabłkowym lub posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO!