Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna, smaczna wersja racuchów, tym razem z ryżem. Można je podawać polane sosem owocowym, z konfiturą lub posypane cukrem pudrem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 755
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1909
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 755
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1909
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem waniliowym, dodać jogurt , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek ciągle miksując. Na koniec dodać ryż i sól. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać ciasto.Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kłaść na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Najsmaczniejsze są podane na gorąco, polane sosem owocowym, musem jabłkowym lub posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO!