Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste racuchy z truskawkami to idealna opcja na deser,
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 67
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 866
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 7004
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 447
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 67
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 866
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 7004
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 447
Składniki
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z łyżeczką cukru. Odstawić do podrośnięcia.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. W misce roztrzepać jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać podrośnięty rozczyn oraz mąkę. Całość wymieszać dokładnie trzepaczką. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki i pokroić na plasterki.
Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką porcję oleju. Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Nadmiar oleju usunąć za pomocą ręcznika papierowego. Gorące racuchy posypać cukrem pudrem.