Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste racuchy z truskawkami to idealna opcja na deser,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z łyżeczką cukru. Odstawić do podrośnięcia.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. W misce roztrzepać jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać podrośnięty rozczyn oraz mąkę. Całość wymieszać dokładnie trzepaczką. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki i pokroić na plasterki.
Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką porcję oleju. Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Nadmiar oleju usunąć za pomocą ręcznika papierowego. Gorące racuchy posypać cukrem pudrem.