Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste racuchy z truskawkami to idealna opcja na deser,
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 70
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27730
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 70
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27730
Składniki
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z łyżeczką cukru. Odstawić do podrośnięcia.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. W misce roztrzepać jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać podrośnięty rozczyn oraz mąkę. Całość wymieszać dokładnie trzepaczką. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki i pokroić na plasterki.
Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką porcję oleju. Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Nadmiar oleju usunąć za pomocą ręcznika papierowego. Gorące racuchy posypać cukrem pudrem.