Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i delikatne racuszki .) 0
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 139
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 439
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 139
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 439
Składniki
Podgrzewamy w rondelku mleko tak żeby było ciepłe. Przygotować wyższe naczynie do wyrośnięcie ciasta .
Jajka mieszamy z cukrem ,wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże .
Wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy mikserem.
Przygotowane ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 1godz do wyrośnięcia .
Rabarbar kroimy w drobną kosteczkę a truskawki w plasterki i posypujemy cukrami .Odstawiamy do czasu wyrośnięcia ciasta .
Do wyrośniętego ciasta delikatnie wkładamy rabarbar i truskawki , bez soku .Owoce delikatnie łączymy z ciastem .Ciasto odkładamy na ok 15 min ,żeby trochę wyrosło .
Na patelnię nalewamy olej i na średnio rozgrzanym tłuszczu smażymy małe racuszki.Smażymy z obu stron na złoty kolor. Racuszki posypujemy cukrem pudrem . Racuszki możemy zrobić bez dodatku owoców ,a wierzch placuszków smarujemy dżemem lub konfiturami . Smacznego :)