Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i delikatne racuszki .) 0
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Podgrzewamy w rondelku mleko tak żeby było ciepłe. Przygotować wyższe naczynie do wyrośnięcie ciasta .
Jajka mieszamy z cukrem ,wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże .
Wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy mikserem.
Przygotowane ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 1godz do wyrośnięcia .
Rabarbar kroimy w drobną kosteczkę a truskawki w plasterki i posypujemy cukrami .Odstawiamy do czasu wyrośnięcia ciasta .
Do wyrośniętego ciasta delikatnie wkładamy rabarbar i truskawki , bez soku .Owoce delikatnie łączymy z ciastem .Ciasto odkładamy na ok 15 min ,żeby trochę wyrosło .
Na patelnię nalewamy olej i na średnio rozgrzanym tłuszczu smażymy małe racuszki.Smażymy z obu stron na złoty kolor. Racuszki posypujemy cukrem pudrem . Racuszki możemy zrobić bez dodatku owoców ,a wierzch placuszków smarujemy dżemem lub konfiturami . Smacznego :)