Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masę jak najbardziej jeszcze kiedyś wykorzystam bo jest na prawdę bardzo smaczna, ale np do tarty bo w tym połączeniu z krakersami mnie osobiście nie smakuje
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10240
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2875
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1983
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 756
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10240
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2875
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1983
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 756
Składniki
Obydwie mąki mieszamy ze szklanką mleka. Resztę mleka gotujemy, dodając oby dwa cukry. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy.
Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz ekstrakt z wanilii i malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy 250 g wiórek, i mieszamy łyżką.
Wykładamy blachę (20x30) folią aluminiową, układamy warstwę krakersów, na to masę, znów krakersy, masę, krakersy i resztę masy. Posypujemy resztą wiórek, dociskamy ręką bądź łyżką. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.