Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masę jak najbardziej jeszcze kiedyś wykorzystam bo jest na prawdę bardzo smaczna, ale np do tarty bo w tym połączeniu z krakersami mnie osobiście nie smakuje
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7790
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2944
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1178
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7790
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2944
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1178
Składniki
Obydwie mąki mieszamy ze szklanką mleka. Resztę mleka gotujemy, dodając oby dwa cukry. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy.
Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz ekstrakt z wanilii i malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy 250 g wiórek, i mieszamy łyżką.
Wykładamy blachę (20x30) folią aluminiową, układamy warstwę krakersów, na to masę, znów krakersy, masę, krakersy i resztę masy. Posypujemy resztą wiórek, dociskamy ręką bądź łyżką. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.