Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello bez pieczenia

Przepis dnia 2014-01-09
Rafaello bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 979

Dodano:

Odsłon: 15409

Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha!

Składniki

  • 3-4 duże paczki herbatników
  • 1 litr mleka
  • 250 g margaryny
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • puszka masy kajmakowej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rafaello bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Z litra mleka odlać 600 ml i podgrzać w garnku. Pozostałą część mleka połączyć z mąką pszenną, ziemniaczaną i cukrem, wszystko dokładnie wymieszać . Gotową masę przełożyć do ciepłego mleka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając do momentu aż się utworzy gęsta masa budyniowa.
    Gotową masę wystudzić a następnie dodać stopniowo do niej margarynę cały czas miksując. Gdy oba składniki się dobrze połączą, dodać połowę wiórków kokosowych i wszystko wymieszać.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim bardzo blisko siebie herbatniki.
    Na ułożoną warstwę z herbatników rozsmarować ½ puszki masy kajmakowej, przykryć kolejną warstwą herbatników i czynność powtórzyć do wyczerpania się składników.
    Na wierzch herbatników wyłożyć masę budyniową i całość posypać pozostałą ilością wiórków kokosowych.
    Gotowe ciasto wstawić na 3 godziny do lodówki przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://slodkoiwytrawnie.blogspot.com/2014/01/rafaello-bez-pieczenia.html

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szczotka_od_kija 09 stycznia 2014 ooo, bez pieczenia, bardzo mnie to cieszy:), wypróbuję:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 05 stycznia 2014 pychota i to jeszcze bez pieczenia, super Grażynko :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń